La Colegiul Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen, a fost implementată platforma e-learning Moodle, disponibilă online la adresa http://EduKa.lahun.info. Analizând modul de utilizare a acestei platforme s-a constatat că rolul principal este în realizarea evaluării elevilor, cadrele didactice implementând în cadrul cursurilor pe care le gesionează o serie de teste cu itemi variați.

Wand Education este o soluție all-in-one când ne referim la crearea de conținut digital, soluție oferită de Siveco și disponibilă online la adrea http://wand.education. Chiar dacă în cadrul Colegiului este folosită platforma Moodle, considerăm că Wand Education poate fi un instrument util în procesul educațional, oferind o serie de facilități utile atât elevilor, cât și cadrelor didactice. Cele două instrumente nu se elimină reciproc. Dimpotrivă, utilizarea ambelor soluții (Wand Education și Moodle) constituie o abordare optimă a implementării conceptului de e-learning la nivelul învățământului preuniversitar.

Pentru început, este important să cunoaștem facilitățile pe care le oferă Wand Education:

  • crează lecții interactive (Hot-Spot, Cuvinte încrucișate, Diagrame, Evaluări sumative, Galerii de imagini, Asocieri și multe alte activități ce pot fi realizate în doar câteva minute)

  • trimite teme de casă (trimite orice lecție elevilor acționănd un singur buton; temele funcționează pe orice dispozitiv sau platformă, indiferent dacă sunt vizualizate de pe un laptop sau de pe o tabletă)

  • monitorizează performanțele elevilor (monitorizează procesul elevilor vizualizând rapoarte individuale agregate ce furnizează date cu privire la performanțele elevilor)

Vineri, 4 martie 2016, Siveco publica în cadrul unui comunicat informații referitoare la această platformă e-learning: În cadrul târgului GESS Dubai desfășurat în perioada 1-3 martie 2016, SIVECO a lansat Wand, o aplicație menită să ajute profesorii în realizarea propriilor lecții digitale, adaptate la nevoile de învățare ale fiecărui elev. Practic, profesorii pot crea orice activitate de învățare în doar câteva minute, de la prezentarea de diagrame și ilustrații pe tabla interactivă, până la jocuri educaționale livrate direct pe dispozitivele mobile ale elevilor”.

Alexandru Coșbuc, viceprecedinte SIVECO pentru vânzări internaționale și director general al reprezentaței SIVECO din Emiratele Arabe Unite a precizat că „Wand este o aplicație inovativă creată special pentru a impunătăți calitatea procesului educațional; am dezvoltat acest produs pornind chiar de la nevoile exprimate de profesori – de a motiva elevii să învețe cu plăcere, de a folosi conținut educațional atractiv și personalizat de înaltă calitate și de a monitoriza procesul de învățare”.

Este alegerea profesorilor dacă vor folosi în procesul educațional fie platforma educațională Moodle, fie soluția Wand, oferită de SIVECO. Provocarea noastră este de a utiliza atât Moodle, cât și Wand, utilizând aceste resurse pentru a oferi elevilor sprijinul necesar în asimilarea de noi cunoștințe și deprinderi. Trebuie să subliniem că în cadrul Colegiului nostru, există cadre didactice care au început procesul de familiarizare cu soluția educațională Wand și care folosesc în cadrul evaluărilor platforma Moodle.