Nu, nu este vineri seara și nici nu este o poveste! Este vorba doar despre realitatea în care trăim.

Am spus realitate? Oare exista așa ceva ? Cine știe cum e defapt realitatea? Ce e drept și ce nu? Cum trebuie sa fie ea?

Îmi amintesc de Dl. prof. univ. Dafinoiu I., care ne spunea mereu ¨Harta nu e teritoriul!¨ Și într-adevăr, așa este! Noi interpretăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru, trecem ceea ce vedem și auzim prin filtrul propriilor noastre experiențe, cunostințe și caracteristici de personalitate. Realitatea și normalitatea noi o stabilim!

Trecând peste asta, discutăm despre ¨realitatea românească¨, despre ceea ce se întâmplă în zilele noastre, cu oamenii de astăzi. Ziua de ieri a fost o sărbătoare pentru unii, ori, o zi plină de întrebări și frustrări pentru alții. Stiți că se vorbește despre lupta dintre bine și rau…? Într-adevăr, asa este, în tot ceea ce facem oscilăm între bine și rău, facem alegeri, fie suntem afectați de alegerile celorlalți care pot fi bune sau rele, însă unii ar spune că doar în basme este cert că binele va câstiga. Ei bine, pot spune că nu este asa.

Acum două zile, am luat parte la o astfel de “luptă” și am demonstrat că nu doar în basme binele învinge. Dreptatea, corectitudinea și adevarul poate câștiga orice bătălie! Interiorizarea spiritului civic, dezvoltarea altruismului, cunoașterea legii și a drepturilor pe care le deținem pot constitui cheia unei societăți moderne, sigure și prospere! Toate acestea nu se dezvoltă si nu se câstiga peste noapte, este nevoie de implicare, de dorință de schimbare și de responsabilitate. Este responsabilitatea noastră să schimbăm ceva si o putem face. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să avem grijă de noi, să ne asigurăm că suntem pe drumul cel bun, al educației, al corectitudinii, al spiritului civic, că ne cunoaștem drepturile personale și că le respectam pe ale celorlalți.

Acestea fiind spuse, va provoc la câstigarea fiecarei lupte pe care va trebui să o duceti de astăzi încolo și întăresc necesitatea educării populației în domeniul social  și juridic!


Luminița P.