Trăim într-o eră agitată a gadget-urilor. De peste tot suntem asaltați de IPAD, IPOD, SMARTPHONES și tablete. Fac parte din viața noastră la fel ca și colegul de bancă, tema la matematică sau proiectul la istorie. Dar câți dintre noi avem idee cum sunt alcătuite acele complicate circuite în baza cărora funcționează aceste dispozitive?

Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu Karpen” ~ www.ctcnvk.ro ~ te poate ajuta să descifrezi tainele electronicii și ale telecomunicațiilor astfel încât să fi unul dintre cei foarte puțini care cunosc, cu adevărat, mecanismul de funcționarea smartphone-ului sau al tabletei.

Acest colegiu îți deschide poarta ferecată și fermecată a tehnologiei de ultimă generație, căci deviza noastră este: „O școală modernă pentru tehnologii de vârf”. Cu ajutorul nostru vei păși, printre primii, în lumea științifico-fantastică a viitorului.

Dar dincolo de exactitatea rece și rigidă a tehnicii, Colegiul Karpen formează minți și suflete bogate, generoase, grandioase, capabile să coloreze comunitatea neîncrezătoare în nuanțe vii, trendy, dar sănătoase prin modulele de estetică, styling și igienă, combinate cu spiritul antreprenorial și raționalitatea economistului, sau datoria civică.

În spatele cuvintelor deloc flexibile ce descriu profiluri, domenii, specializări, Karpen creează oameni, iar oamenii lui Karpen sunt niște învingători, ce pot supraviețui unui cataclism temporar, care oprește sau limitează procesele și aparatele tehnice, forțând societatea să se întoarcă la cunoștințe de bază și să recreeze miracolul tehnologic; acel miracol menit să ne facă viața atât de ușor de trăit în mod rațional, lipsită de reale emoții.

Robotica și automatizările încep a se învăța la Karpen, dar omenia, socialul și comunicarea tot la Karpen se deprind prin activitățile de voluntariat, parteneriate, dar mai ales, prin sunetele și imaginile transmise în eter în ritmul febril al adolescenței.

Colegiul Tehnic de Comunicații ”Nicolae Vasilescu Karpen” din Bacău a avut un parcurs tumultuos, presărat cu performanțe și momente de glorie. Din anul 1969 și până în 2005 denumirea unității a suferit multe modificări de la Școala Profesională de Poștă și Telecomunicații până la cea sub care încercăm acum să ne facem un brand.

A fost și este o mândrie pentru noi să fim cunoscuți prin prisma marelui inginer, fizician și inventator român, Nicolae Vasilescu Karpen, membru al Academiei Române, al Societății Franceze a Electricienilor, doctor honoris causa al Universității Politehnice din București și care a devenit celebru datorită invențiilor sale, cum ar fi ”pila termoelectrică cu temperatură uniformă”, care funcționează neîntrerupt de 56 de ani asemenea unui perpetuum mobile sau telefonia prin cablu la mare distanță.

Începutul mileniului III a adus noi victorii pentru colegiul nostru, așezându-ne printre cei mai buni din Europa și din lume: în anii 2007 și 2012 am obținut Certificatul de Școală Europeană, în 2008 elevii colegiului nostru au avut bucuria de a ne reprezenta țara în Parlamentul European, la Strassbourg, în anul 2009 Guiness World Records ne-a înregistrat recordul mondial pentru ”Cei mai mulți titirezi aflați în mișcare de rotație simultană”, în 2011 am participat la festivalul de creativitate de la San Remo, de unde ne-am întors cu două premii -marele premiu “Cristalul GEF” la secțiunea “Da Vinci’s Secrets” cu proiectul “Caracterul interdisciplinarității în știința modernă”și mențiune specială la secțiunea School Movie (“Drumul iadului” și “Dragostea a doi elevi”). În anii următori ne-am lansat pe internet cu portalul colegiului, cu pagina de wikipedia și pagina de facebook, postul de radio transmite online pe www.adolescenta.net, postul de televizune ABC TV are locul său bine meritat pe site-ul web http://www.tvabc.ro/ . ABC TV Adolescența a adus un nou premiu școlii încă de la lansarea din 2012 și anume “cel mai de succes proiect dezvoltat pe parcursul Săptămânii Altfel, la categoria cetățenie democratică și responsabilitate socială”. 2012 -2014 a însemnat dezvoltarea celui mai ambițios proiect Comenius Multilateral centrat pe ideea îmbătrânirii active.

Și drumul nostru nu se va opri aici, iar, la fel cum Pila Karpen uimește de șase decenii oamenii de știință, vom surprinde mereu cu multe alte noi și inovatoare reușite.

Te invităm să pătrunzi în universul karpenian, să ne citești în suflet și, poate, să ni te alături, susținându-ne idealurile, speranțele și realizările.