În perioada aprilie- iunie 2016 în cadrul Colegiului Tehnic de Comunicații ¨N.V. Karpen´ Bacău se derulează proiectul educativ ¨ Tineri angajați în a reuși profesional! “

Proiectul are ca scop sprijinirea elevilor în vederea alegerii traseului educational și profesional după finalizarea studiilor liceale si facilitarea inserției acestora pe piața muncii prin oferirea oportunitații de a experimenta pregătirea și participarea la un interviu de angajare real și se adresează elevilor din clasa a IX a.

Realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, CAR Solidaritatea IFN Buhuși și avându-i colaboratori pe unii dintre cei mai importanți agenți economici din Județul Bacău, proiectul are ca activitați principale demararea a două studii(pretest-posttest), activități privind autocunoașterea și explorarea personală, dezvoltarea strategiilor de marketing personal, dezvoltarea competențelor de comunicare profesională, sesiuni de discuții cu specialiști în recrutare, participarea elevilor la un interviu de angajare real și premierea celor mai buni aplicanți.

Activitățile propuse de coordonatorii proiectului, respectiv Prof. Consilier școlar Luminița Popa și Prof. Ioana Bereczki împreună cu diriginții și cadrele didactice colaboratoare au demarat cu succes, elevii demonstrând interes și entuziasm.