În saptămâna 9-15 Mai 2016 este marcată  sărbătoarea voluntariatului, celebrate în toată țara de organizații care implică voluntari în cauzele pentru care luptă, de grupuri de inițiativa bazate pe voluntariat, instituții care lucrează cu voluntari și scoli care promovează educația pentru voluntariat.

Astăzi, elevii din cadrul Colegiului Tehnic de Comunicații “N.V.Karpen’ Bacău, însoțiți de Prof consilier școlar Luminița Popa au participat la acest eveniment în vederea promovării implicării elevilor în activități de voluntariat.

Este important ca tinerii să se implice în activități de voluntariat deoarece contribuie la dezvoltarea armonioasă a personalității, sporește încrederea în sine, se produce lărgirea cercului de prieteni, combate depresia, ajută la menținerea sănătății fizice și mintale, dezvoltă abilitățile sociale și de comunicare, în același timp, activitățile putând fi distractive.

Printre voluntarii prezenți la eveniment, au fost identificați și câțiva elevi din cadrul Colegiului, aceștia fiind membri ai “Fundației de Sprijin Comunitar” Bacău și ai “Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog” Bacău.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost promovat și proiectul Antidrog “Construiește-ți liber viitorul!”, implementat în cadrul Colegiului în colaborare cu Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Colegiul Național”Mihai Eminescu” din Bacău.

Sperăm cu acest prilej să contribuim la promovarea acestor valori și la creșterea numărului de elevi implicați în activități de ajutorare și sprijin voluntar.