Zilele acestea au avut loc întâlnirile cu părinții elevilor din clasa a IX-a. Acestea au constituit a doua etapă a proiectului “Construiește-ți liber viitorul!”, proiect derulat în cadrul Colegiului Tehnic de Comunicații “N.V. Karpen” Bacău în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.

În vederea abordării temei privind problematica consumului de droguri, mai exact de prevenire a acesteia, Insp. de specialitate Marta Butnaru împreună cu prof. consilier școlar Luminița Popa au purtat discuții libere cu părinții abordând mai multe subiecte, precum: semnele consumului de droguri pe care le pot identifica la copiii lor,  factorii care ar putea determina un astfel comportament de risc și cum anume ar trebui să procedeze părinții în astfel de situații. Pe timpul întălnirii au rulat trei clipuri video care abordau această temă iar la final, fiecare părinte a primit o scrisoare emoționantă adresată celor care practică această“meserie “.

Acțiunile de prevenire a consumului de droguri continuă, urmând celelalte etape, respectiv întâlnirile cu elevii și cu cadrele didactice din cadrul Colegiului.