Elevi ai Colegiului au obținut două premii și mențiuni în urma participării la Festivalul Național Școalar INOVAFEST, ediția a VIII-a, Galați 2016. Premiile și mențiunile au fost obținute în cadrul secțiunii Expoziție de machete funcționale și prezentare de produse multimedia. Premiul I a fost obținut de echipa formată din elevii Țaranu Alexandru (XI F) și Duca Petronela (XI F), pentru platforma Pornirea motoarelor. Premiul II a fost obținut de echipa formată din elevii Nistor Vlad (XI F) și Savin Alexandra (XI F), pentru platforma RLC Rezistoare-Bobine-Condensatoare . Ambele echipe au fost coordonate de dl. profesor Virgil Popa, în colaborare cu prof. Bujor Gabriela, prof. Frigioiu Dănuț și prof. Moraru Mihaela. În cadrul aceleași secțiuni au fost obținute și 3 mențiuni de către elevi coordonați de către dl. prof. Gabriel Nastasă, în urma realizării unor pagini web: Router – modificare firmware (Cojocaru Roberto), Be creative! (Aradei Alexandru și Laiu Ștefan), Webdesign Comunicare (Diaconu Daniel și Crețu Victor).

Motto-ul festivalului este un citat al lui Thomas Carlyle: Creativitatea este o floare atât de delicată, încât elogiul o face să înflorească, în timp ce descurajarea o înăbușă adesea, chiar înainte ca ea să se poată transforma în floare.

Organizatorii festivalului menționează motivația alegerii ideii de creativitate ca temă centrală a acestei activități: În contextul socio-economic actual, în care o mare parte din resurse se epuizează într-un ritm alert, creativitatea reprezintă, practic, o resursă inepuizabilă. Amplificarea, educarea și valorificarea creativității, încă de pe băncile școlii, constituie, nu numai o necesitate de ordin personal, ci și o imperioasă nevoie socială, menirea ei fiind să asigure rezolvarea problemelor, mai mari sau mai mici, cu care se confruntă lumea contemporană. Creativitatea este o formă superioară a activității umane, fiind un fenomen extrem de complex cu numeroase aspecte, fațade sau dimensiuni. Unii autori definesc creativitatea ca fiind aptitudinea sau capacitatea de a produce ceva nou și de valoare. Pentru alții, creativitatea nu este o atitudine sau capacitate, ci proces, prin care se realizează produsul. Sunt unii autori pentru care creativitatea implică realizarea unui produs nou și de valoare pentru societate.

Pentru a pune în valoare capitalul creativ al elevilor și al cadrelor didactice din învățământul tehnic preuniversitar, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, au inițiat organizarea Festivalului INOVAFEST, ediția a VIII-a, organizat la Galați, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și Colegiul Tehnic Radu Negru Galați.