La finalul unei săptămâni în care am trecut atât prin evenimente bune cât și prin evenimente mai puțin bune, este timpul să ne deconectăm preț de câteva minute și să ne răsfățăm sufletul și mintea citind câteva rânduri vindecătoare…Este seara în care transmitem mesaje și învățăminte atât elevilor, părinților, cadrelor didactice cât și celor care urmăresc și citesc “Jurnalul de Karpen”. Povestea din această seară se numește “Povestea creionului” și îl are drept autor pe Paul Coehlo. 


 

Copilul îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:

– Scrii o poveste care ni s-a întâmplat noua? Sau poate
e o poveste despre mine?Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:

– E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, când vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la acesta.

– Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut în viata mea!
– Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusesti sa le mentii, vei fi totdeauna un om care traieste în buna pace cu lumea.

Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mâna care ne conduce pasii. Pe aceasta mâna o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.

A doua calitate: din când în când trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta înseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pâna la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa întelegi ca a corecta un lucru nu înseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat e faptul ca ne mentinem pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngrijeste-te de ce se întâmpla înlauntrul tau.

Și, în sfârsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urmă. Tot așa, să știi că ceea ce faci în viata va lăsa urme, astfel că trebuie să încerci să fii conștient de fiecare faptă a ta.

 


O seară frumoasă, cu liniște și pace în suflet! 

Luminița P.