De ceva timp au început acțiunile tinerilor înscriși în campaniile Litter Less și Yougth reporters for the environment, elevi la Colegiul Tehnic de Comunicații “Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacău, coordonate de către d-na ing. Daniela Andronic, prof. Cristina Radu și prof. Simona Balint.

Printre aceștia activează și echipa ECO TEAM PROJECT, adică Emanuel Antohe, Florin Bejenaru și Robert Antohe, elevi în clasa a X-a. Acești elevi și-au folosit competentele lor de TIC, dar au exploatat și hobby-ul pe care îl au pentru a realiza pagina “Contează unde arunci gunoiul” pe rețeaua de socializare Facebook. În acest spațiu virtual au întâlnit, în numai o zi de la lansarea sa, 135 de prieteni, semn că lumea acordă importanță locului în care ei își aruncă gunoiul.

Ei propun prietenilor, ce cred în această idee, să posteze o fotografie cu gunoaie aruncate oriunde, numai nu în containere/coșuri stradale, sunt rugați să dea coordonatele poziționării acestor gunoaie, prietenul să fie disponibil să-și unească forțele cu membrii echipei pentru a merge împreună, în mod voluntar, la fața locului pentru a strânge gunoiul găsit nelalocul lui, înarmați cu ustensilele și materialele necesare unor operațiuni de ecologizare.

O astfel de acțiune este considerată de către tinerii din echipa ECO TEAM PROJECT o modalitate de a încuraja deprinderile corecte și normale ale cetățenilor pentru o viață sănătoasă, pentru un trai civilizat într-un cartier, dintr-un oraș mai curat. Așadar, pagina lor de facebook  “Conteaza unde arunci gunoiul” este o comunitate virtuală ce acţionează după principii ecologice. Celor de aici le pasă ca mediul în care trăim cu totii să fie cât mai curat și salubru. Pentru aceasta ei iși asumă faptele proprii cât și pe cele ale comunității ce sunt în discordanță cu armonia naturii. Ei doresc să acționeze acolo unde lucrurile nu sunt în regulă din punct de vedere al curățeniei, unde nu există educație ecologică în rândul populație, acolo unde există ignoranță și iresponsabilitate.

Tinerii cred în puterea schimbării și doresc să realizeze cu cetățenii orașului Bacău o hartă a gunoaielor și totodată doresc să dea un exemplu de bună practică persoanelor ce sunt certate cu bunul simt. Cu ei împreună fiecare are posibilitatea să deprindă obiceiuri sănătoase și să creeze un loc de trai mai curat și mai plăcut.