Astăzi, 11 noiembrie 2015, 14 elevi de la clasele a IX-a (B,E,G,H) și a X-a (G), de la Colegiul Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen (www.ctcnvk.ro), au participat la prima întrunire a clubului de WebDesing. În cadrul întâlnirilor săptămânale, elevii vor avea ocazia să dobândească noțiuni elementare de HTML/CSS/PHP/SQL, având posibilitatea să se familiarizeze inclusiv cu utilizarea unor CMS-uri (WordPress și ModX Revolution).  În completare se vor parcurge și elementele de bază referitoare la procesarea grafică (ne propunem să abordăm 2 aplicații gratuite: InkScape – similar cu Corel Draw și Gimp – similar cu Corel Paint). Vor fi folosite resurse de documentare online (de exemplu, site-ul W3Schools oferă noțiunile necesare sub o formă concisă și clară).

În măsura în care se va consta progres în ceea ce privește asimilarea noțiunilor de bază, elevii vor avea posibilitatea să participe la competiții de profil (concursuri, olimpiade, simpozioane).

Lista elevilor participanți la clubul de WebDesing rămâne în continuare deschisă!

Indiferent de profil și specializare, aveți posibilitatea de a descoperi “secretele” realizării unui site.

Vă așteptăm!

PS. În măsura în care există solicitări, pe jurnal.ctcnvk.ro va fi adăugată o secțiune specială, dedicată clubului, în care se vor regăsi articole în care vor fi prezentate aspectele teoretice, explicații și tutoriale specifice.