Motto-ul proiectului Rețeaua Socială este “Învață și transmite mai departe” deorece trei elevi cu dorința de implicare au vrut să învețe alți tineri cum să gătească, cum să pregatească un misa en place și, poate, cum să pornească o afacere dacă iși descoperă talentul de a găti. Fiecare dintre cei trei elevi au trebuit să își caute câte un instructor cu care să gătească iar instruitul putea veni cu un prieten sau o rudă care să deguste din ceea ce au gătit. Ce e frumos la acest proiect este faptul că fiecare instruit la rândul lui devenea maestru în etapele urmatoare.

În prima etapa am achiziționat vesela, tacâmurile, fața de masă, paharele, olivierele , sosiera dar și alte elemente. A urmat prima etapă de instruire unde a trebuit să achiziționăm materia primă și, în aceeași zi, să le pregătim. Cu stângăcie, prima etapa de gătit s-a terminat la ora 18:00 deorece eram pentru prima oară în cantina colegiului, nu știam cum se aprinde cuptorul, aragazul, ce oale putem folosi, în fine, a fost o muncă colosală mai ales că nu ne cunoșteam prea bine instruiții și nu știam dacă sunt genul care ascultă indicațiile sau care i-au măsuri…

În prima etapă am avut echipa de baieți care s-a descurcat mai lent mai ales că amândoi aveau probleme locomotorii dar fetele le-au mai dat câte o mână de ajutor și am terminat cu toții odată (de asta e important să fim o echipă deorece felurile trebuiau terminate toate în acelasi timp).

În ce-a de a doua etapă am avut de asemena echipa de baieți dar care de această dată au fost mai organizați și mai atenți și am reușit să ne sincronizam perfect mai ales ca am avut și invitați din partea echipei YouthBank dar și cadre didactice din incinta colegiului. În ce-a de a doua etapă eram deja master chefi mai ales ca am avut plăcerea să lucrăm cu o tânară tanara domnișoară (6 ani) care a dorit să lucreze mai intens la deserturi (pregăteam budinca de griș, salam de biscuiți și tarta cu mere).

Și a urmat petrecerea finală unde am reușit să adunăm echipa de la YouthBank, conducerea colegiului dar și cadre didactice pe care am încercat să îi învățăm cum să pregătească diferite modele din șervețele (papion, floare si pachetel pentru tacâmuri) dar le-am arătat cum se aranjează și un mise en place.

Sper ca v-a făcut plăcere să ne fiți alături , noi oricum am avut multe de învățat și suntem convinși că am legat strânse prietenii cu instruiții .

Vă mulțumim încă odata pentru sponsorizare…