Serviciul Logistică Informatizare de la Colegiul Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu-Karpen Bacău urmărește, în mod consecvent, funcționalitatea site-urilor realizate pentru unitatea școlară, cu scop informațional și educațional. Una din priorități este optimizarea timpului de încărcare a conținutului acestor site-uri în browser-ele vizitatorilor.

Ziua de 8 iunie aduce, pentru Jurnal de Karpen, implementarea comprimării automate a fisierelor acestuia (GZip) cu scopul de a mări viteza de încarcare a paginilor în browser. În acest sens, a fost modificat fișierul .htaccess, prin adăugare unor linii noi în conțintul acestuia.

După verificarea optimizarii site-ului Jurnal de Karpen, cu ajutorul site-ului https://www.feedthebot.com/tools/gzip/ (GZip Compression Test), se obține următorul raport:

Gzip working? Yes reducing file size by 100%
Page size: 76,898 – Compressed size: -1 – Saving: 76,899 bytes

 

Pentru a obține mai multe informații despre optimizarea încărcării unui site realizate cu WordPress vă invităm să lecturați articolul How To Speed Up Your WordPress Website (articol în limba engleză).