În perioada Martie-Iunie 2015, Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen”  a fost implicat în proiectul „Sunt informat, aleg asumat!”, proiect realizat în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, coordonat de Marta Butnaru, Inspector de prevenire din partea CPECA, iar din partea colegiului de Luminiţa Popa, profesor consilier şcolar.

Scopul proiectului a fost creşterea nivelului de informare pentru un număr de 450 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a în vederea neînceperii consumului de droguri. Pe lângă elevi, au fost informaţi şi un număr de 238 de părinţi şi 26 de profesori.

Un prim obiectiv atins a fost identificarea nevoilor de informare  prin aplicarea unui chestionar unui procent de 40% din beneficiarii direcţi ai proiectului. A doua etapă a constituit realizarea a 21 de ateliere nonformale cu cei 450 de elevi în derularea proiectului si a 21 de întâlniri de informare cu părinţii , în vederea întăririi factorilor de protecţie şi reducerii factorilor de risc .

Proiectul a fost finalizat printr-o activitate artistică realizată de 7 elevi ai colegiului sub coordonarea consilierului şcolar, activitate intitulată „Drogurile sunt un pariu cu viaţa!”. Activitatea a fost inclusă în programul evenimentului „Tineri fără droguri”  din data de 16 iunie,  organizată de  Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Centrul Europe Direct, Universitatea  „Vasile Alecsandri” din Bacău   și  Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” din Bacău pentru a marca Ziua Internațională de Luptă împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri. Evenimentul a fost găzduit de Universitatea  „Vasile Alecsandri” din Bacău  și a fost sustinuta în  Aula „Vasile Alecsandri”.

Sceneta debutează cu un amalgam de momente artistice  ce imbina muzica, pantomima si actoria.

Chitara, instrumentul sufletului, i-a încântat pe spectatori cu sunetele sale armonioase, momentul fiind unul profund, emoționând  publicul și deschizând  un moment de reflectare asupra consumului de droguri.

Momentul artistic a avut un impact pozitiv asupra publicului, finalizându-se în ropote de aplauze și aprecieri din partea organizatorilor evenimentului și a spectatorilor.